Deltakelse på øvelse - «Cold Response 2022»

Øvelse med elever - Klikk for stort bildeØvelse med elever Mari Edvardsen Elevene fra vg2 og vg3 ambulansefag har i dag deltatt som markører på CBRNE-øvelse i forbindelse med «Cold Response 2022. En spennende og lærerik dag for elevene ved ambulansefag, der de fikk se og oppleve samhandling mellom nødetatene, forsvaret og sivilforsvaret.

Elevene ble innestengt på et fiktivt postkontor da en pakke med mistenkelig stoff falt i bakken. Bygget ble stengt av, fram til nødetatene var klare for å starte evakuering og sanering av alle som var inne i bygget.

Noen av markørene var instruert til å spille at de opplevde symptomer i forbindelse med kontakt med stoffet, som viste seg å være pulverbrev med stoff som kan utløse miltbrann. Alle markører ble evakuert, sanert og tatt hånd om av helsepersonell, og aktuelle markører ble sendt videre til sykehus.